Nattens mörker

Aldwickbury prep school, Hertfordshire

Image via Wikipedia

Inatt gjorde jag något dåligt. Jag läste bok. Alldeles för länge. Kan inte ens skriva hur sent det blev här för att jag skäms över mig själv så mycket. Men jag slutade tillslut, och läste ut boken idag istället. Mycket bättre.

Boken jag läste ut heter ”Prep” av Curtis Sittenfeld, och jag har några ynkliga ursäkter till att det blev som det blev.

1. Jag var deppig hela dagen. Satt bara på mitt rum och såg på film, och det kändes naturligt att avsluta med lite bokläsande som ledde till att:

2. Boken grep tag i mig och jag kunde inte sluta läsa, det kändes hela tiden som om jag snart skulle läsa ut den.

Men vad som var intressant i det hela och som jag funderat på en del är just det att den grep tag i mig. Tidigare i veckan läste jag ut Justin Cronins ”The Passage”, och det var 76o+ saftiga sidor. I The Passage kunde jag känna att det var för mycket detaljer ibland, att jag ville vidare i historien, att det var mycket runtomkring som boken skulle klarat sig utan. Men den var ändå bra. I Prep var det inte så mycket överflödigt, den var ungefär hälften så tjock, huvudpersonen grep tag i en, historien ledde hela tiden vidare och jag fastnade. Dessutom är det okända intressant, hur det funkar på en exklusiv internatskola, men samtidigt kände jag igen mig i min egen tonårsperiod, all osäkerhet och indelning i fack.

The Passage var som sagt också bra, där var det intressanta också det okända, den dystopiska postapokalypsen där mänskligheten kämpar för sin överlevnad. Men omfånget… Det känns som om historien skulle kunnat berättas på färre sidor, och bli bättre av det. Dessutom är det här bara första delen av en triologi, och det är alltid jobbigt att behöva vänta på att författare ska skriva färdigt böcker. Verkar för övrigt som om allt ska bli film, vilket inte förvånar mig.

Filmerna jag såg igår var Eclipse, som var rätt dålig, Dark City som var bra, och Duplicity som var ok.

I vilket fall får jag lite ångest över att ha sjabblar bort en dag och en natt när jag istället kunde fått mycket gjort på reportaget. Lite har blivit gjort idag. Jag har skickat iväg lite reportagemail, får se om jag får något svar snart, börjar känna mig lite stressad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s