Paneer

Collards and Tofu in the style of "Palak ...

Image by gtrwndr87 via Flickr

Jag har lagat lite paneer. Det har blivit gott. Jag delar med mig av recept.

Palak Paneer 4 port

Paneer gjort på 1 liter mjölk(recept här), eller tofu
1 lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
4 cm ingefära, hackad
Spiskummin
Chili
Kanel
Garam Masala
Muskotnöt, riven
ca 5 dl fryst spenat
2 tomater, hackade
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
koriander

1.Stek lök och alla kryddor utan koriander i rejält med olja. Minst en tesked av varje torr krydda, det behövs rätt mycket för att få till rätt smak. Tillsätt vitlöken varsamt så den inte blir bränd. 2. Tärna paneeren eller tofun och stek gyllengul i en annan stekpanna. 3. Tina spenaten och häll ner den i stekpannan med lök och kryddor. Tillsätt grädde och tomathack.Salta efter behov. 4. Låt puttra under ca 5 minuter. 5. Hacka koriandern och strö över grytan.  6. Servera med basmatiris och kanske lite naanbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s