There’s a new risotto in town…

Jag har lagat en ny risotto, delvis efter egen idé. Jag hittade ett recept på rödbetsrisotto hos Coop med parmesanost, och det lät ju smarrigt, men jag ville ha något mer. Så jag bytte ut parmesanosten mot chèvre, la till lite timjan, balsamvinäger och vitlök och voilà, en ny rätt var född.

Här har ni receptet:

4 portioner

1 l grönsaksbuljong
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
3 dl avorioris
ca 2 tsk torkad timjan
3 dl vitt vin
3 grovrivna rödbetor
200 g chèvre
balsamvinäger
salt och peppar
ca 1 dl pinjekärnor
100 g rucola

Koka upp grönsaksbuljongen. Fräs rödlöken mjuk i smöret. Tillsätt avorioriset, vitlök och timjan och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, cirka en minut.

Tillsätt vinet en deciliter i taget och låt koka in och fortsätt sedan med buljongen. Rör i risotton med jämna mellanrum. Koka riset cirka 20 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort. Smaka av så att det inte är någon torr kärna i mitten. Om risotton inte är genomkokt när buljongen tagit slut kan du späda med mer vatten.

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Vakta dem så att de inte bränns.

Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med balsamvinäger. Tillsätt chèvren och låt smälta under omrörning.Salta och peppra. Servera med ruccola eller annan smakrik sallad och de rostade pinjekärnorna. Sprinkla eventuellt över lite balsamicosirap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s