Portabellopasta

Nu har vi ingen hund här längre. Det känns lite tomt faktiskt. Och i morgon är det teoriprov. Läskigt. För att tänka på något annat tycker jag vi pratar mat. Pappa köpte portabellosvampar, så jag letade reda på ett recept som jag modifierade något. Det blev väldigt gott.

Portabellosvamp med pasta, paprika och oliver

Ingredienser för fyra:
4 Portabellosvampar, stora, rensade och med foten borttagen
300 g pasta
0,5 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk timjan(eller 1 msk torkad)
1 röd paprika i tärningar
6 körsbärstomater i klyftor
1 dl oliver av valfri sort
3 nävar mangold/spenat, grovhackad
Parmesanost
salt och peppar efter smak

1. Skåra svamphattarna lätt i ett rutmönster. På svampens undersida skär du ett grunt kryss där foten satt. Skär resterna av svampfoten i tärningar.
2. Koka pastan. Under tiden pastan kokar tar du fram fram en stekpanna och sätter plattan på medelvärme. Hetta upp olivoljan och vitlöken. Lägg i svampen och låt sjuda i 4 minuter på varje sida.Låt svamphacket steka med. Lägg på ett lock så svampen blir genomstekt. Salta och peppra.
4. Ta bort pannan från värmen. Blanda pastan med oliver, paprika, timjan, tomater och mangold. Tillsätt olja om det behövs för att röra runt.
5. Fördela pastablandningen på tallrikarna, lägg en portabellasvamp på varje, strö parmesan över och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s